Bever, kruispunt van culturen
Biévène, à la croisée des cultures

Bijen, wespen en Aziatische hoornaars

Wespen

Wespennest.Vlaanderen is een platform met als doel de burger, die kampt met een wespennest, tot bij het e-loket van de brandweerzone te brengen. Door het ingeven van de postcode en woonplaats op Wespennest.Vlaanderen komt de burger makkelijk en onmiddellijk bij de bevoegde zone terecht. Daarnaast kan de burger ook kiezen om te werken met een professionele verdelger. Het aantal onnodige telefoontjes naar de 112 noodcentrales moeten drastisch teruggeschroefd worden. Wespenverdelging is geen dringende opdracht voor de brandweer. Het noodnummer 112 moet bereikbaar blijven voor reële noodoproepen.

Bijen

Bijen zijn beschermde en nuttige insecten die zeker niet gedood mogen worden. Ze worden vaak gratis opgehaald door een imker. Zoek je een imker in de buurt? Ook hiervoor kan je zoeken op gemeente of postcode. Meer info?  www.wespennest.vlaanderen

Aziatische hoornaars

Aziatische hoornaar bouwt Europees leger uit en bereikt nu ook Brussel |  BRUZZ

De aziatische hoornaar vormt een gevaar voor de biodiversiteit en de imkerij. De Aziatische hoornaar is zwart met slechts 1 gele band op het achterlijf en ontbreekt roodbruine tekeningen op kop en borststuk zoals bij de Europese hoornaar.

Ook zo’n nest moet worden vernietigd.

Hiervoor kan je je aanmelden bij Vespawatch.be
of kan je bellen naar Honeybee Valley op het nummer
09/264 49 28.

Zij komen de nesten gratis vernietigen.